Kyllä kesä teki tehtävänsä!

Ja mikä kesä!

Kerrankin täällä Suomen pohjolassa oli kesä, jossa ei tarvinnut kaivella sadetakkeja tai villapaitoja. Ei huolehtia, että lapsilla on sukkahousut mukana ja itsellä terassikierroksella legginsit käsilaukussa. Sen kun meni ja muisti lisätä aurinkorasvaa välillä. en voi muuta sanoa kuin: i did love it!! Every second and every celsius!

Lomani aikana lepäsin ja pääsin irti töistä. Keksin(keksimme) ihania asioita ja toteutimme niitä! kuten nyt vaikka toiveeni päästä kesäloman alkajaisisi johonkin saareen ilta-picnicille:

Mies oli pakannut picnic-korin valmiiksi viimeisen työpäiväni iltapäivänä ja kun pääsin mökille, heitin läppärilaukun nurkkaan, vaihdoin bikinit ja  farkkuhameen päälle ja läksimme kuumassa illassa kohti "Hawaiksi" kutsumaamme paratiisisaarta. Lapset juoksivat kallioilla ja uivat meressä, minä imin itseeni kalloiden lämpöä ja kalliosaaren karua kauneutta. Nautin minulle tarjoiltua kanasalaattia ja kuohuviiniä. Nautin joka solullani. Imin itseeni kesäistä saaristoilmapiiriä ja talletin sitä talvenkin varalle. Ajattelin, että tämä ihana loma, 3 viikkoa, on kaikki vielä edessä...

Tai kun päätimme lähteä katsomaan lapsuuden kesieni seutuja Itä-Suomeen:

Ajamme "mummolan talon" etteen. Soitan äidille: "Täällä ollaan, Koulukadulla". Katse mummolan parvekkeelle, ja äidin käskystä hetki "keinujen fiilistelyä". En ole käynyt näillä seuduilla yli kymmeneen vuoteen. Aika nopeasti saan kaupungin päässäni oikeanlaiseksi. Kadut ja etäisyydet vaan ovat kutistuneet siitä muistikuvasta mikä muistoihini painautui pikkutyttönä. Murteen kuuntelua, muistojen kertaamista ja mieleen palauttelua. Seuraavana päivänä vielä miehen urotyönjälkeen seison kuin seisonkin Ukin mökin pihalla ja epäuskoisena avaan auton oven. Kaikki tuntuu oikealta. Tuoksuu oikealta, näyttää samalta, mutta silti erilaiselta. Nykyinen omistaja ei ole paikalla. Näppään kuvia muistoksi. Vedän keuhkoihin järverantamökin ilmaa, harjumaaston hiekkaa ja ajattelen "kyllä muistan oikein"..

tai kun vaan istumme lämpimässä ilmassa mökin terassilla juomassa punaviiniä ja joku tuntee itsensä viluiseksi. Kaikki katsovat läpömittaria, joka näyttää 18.3 astetta ja kaikki rämähtävät nauramaa..!

Sellainen oli kesäloma Suomessa. Lämmin ja mukava. Ei tehnyt mieli ulkomaille. Oli lämpimiä iltoja ja pitkiä aamuja. Oli auringon ottoa terassilla ja lepotuolissa, uimista, leikkimistä ja poikien pallopelejä. Oli muutama hyvä dekkari, muutama ihana kavereiden vierailu, muutama ihana, nautinnolla syöty jäätelö. Viime kesänä oli myös yksi kylmä päivä ja kaksi tapausta märkärupea. Oli punkkeja, tikkuja ja mielestäni tarjolla liikaa lihaa..

Mutta Kesä ol siltii hyvä. Sitä oli tarpeeksi. Siitä jäi vähän varastoon!

Oli mukava palata kaupunkiin, arkeen, ja töihinkin!

Varsinkin, kun lomaa on jemmassa yksi viikko. Ehkä talvella pääsen taas vähäksi aikaa kesään!