Olen viime viikkoina huomannut olevani erityisen positiivisella päällä. Olen iloinen, positiivinen ja energinen (kunhan ensin pääsen ylös sängystä), mieleni pursuaa käsityö/remonti/tuunaus projekteja sekä keksii ideoita uusista kivoista jutuista mitä pitäisi tehdä ja missä käydä!

Rakastan tätä olotilaa!

En tiedä johtuuko tämänhetkinen elämänasenteeni kesästä ja valoisista illoista, Ihanasta aikuisten viikonlopusta vai kuun asennosta, mutta tiedän, että tästä tilasta en halua pois!

Viime viikolla, rankan urheiluviikon jälkeen huomasin käyväni nukkumaan tavalla jonka opin muutama vuosi sitten joutuessani etsimään positiivista asennetta:

Sänkyyn asettaudutaan makaamaan selällään. Jalkojen väliin jätetään pieni rako ja kädet ovat kehon vierellä, mutta eivät kosketa sitä. Pää lepää tyynyllä. Suljetaan silmät ja annetaan lihasten rentoutua. Annetaan kehon kohoumien: kantapäiden, takareisien, pepun, yläselän ja takaraivon painua patjaan. usein tässä kohdassa huomaan ajattelevani kellumista keskellä ulappaa, rauhassa kaikelta. Rennossa olotilassa mieli pitää saada rauhoittumaan ja mieleen pitää palauttaa asioita joista juuri sillähetkellä, siinä elämäntilanteessa on kiitollinen/onnellinen, tai jos kaikki on päin mäntyä on ajateltava päivän positiiviset ajatukset ja oltava kiitollinen niistä. Jos kaikki on täysin päin P.tä, voi olla kiitollinen siitä, että tämä päivä on ohi.

Usein kuitenkin olen itse löytänyt positiivisia asioita elämästäni joista olen voinut olla kiitollinen. Melkein aina, huonon päivänkin jälkeen, kun kaikki on mennyt väärin olen kiittänyt mielessäni ihanista lapsistani, Onnitellut itseäni hyvästä työpaikasta, lasten koulusta, kivasta tulevasta päivästä jne. Yleensä en ehdi pidemmälle, vaan nukahdan rankan päivän jälkeen rauhallisesti, joskus jopa hymyssäsuin. Jos ehdin listassani pidemmälle ja esim. jotain kivaa on tapahtunut tai tapahtumassa olen kiitollinen sitten niistä asioista. Tässä rauhallisessa olotilassa voi ajatella vaikka ihanimpia unelmiaan ja nukahtaa ajatuksiin niistä. Rituaalin tarkoituksena on tietysti saada mieli täyttymään positiivista asioista ja saada meidät ehkä huomaamaan miten monesta asiasta voimme olla kiitollisa. Huomaan usein illan "kiitosten" jälkeen olevani aamulla paremmalla päällä.

En tiedä johtuuko oma kupliva mielentilani nyt tästä nukkumarituaalista vai mistä, mutta nautin ja pitkitän sitä mahdollisimman pitkään!

Tänään näin sattumalla ystävättäreni lehdessä seuraavan sloganin:

Olet juuri niin onnellinen kuin haluat olla.

Uskon tähän täysin.