Olen tässä muokkaillut tätä uutta kotia ja kertoillut ystävilleni ja sukulaisille erinäisistä puutteista/toiveista kodin suhteen. Tarkoitan siis lamppuja, tauluja, huonekaluja...

Minulla on sellainen tyyli, että haluan hankkia tiettyjä juttuja uutena, suoraan kaupanpakkauksessa, mutta jotta koti ei olisi liian steriili tai ihan vaan värkkäilyn ja vaikeusasteen nostamisen halusta hamstraan käytettyä, vanhaa, remppaan, maalaan ehkä entisöinkin.. Oman lapsuuden kotini kalustuksesta himoitsin yhtä vanhaa isokupuista valkoista pöytälamppua, mutta kupu oli haljennut kylmällä vintillä. Myös teini-iässä inhoamani musta selkeä sohvapöytä voisi sopia kotiin, mutta sen kuntoa emme vielä ole tarkastaneet.

No, joka tapauksessa olen useille ihmisille kertonut himostani tehdä kangastauluja pingottaen sekä jonkun kankaan ripustamista vaikka metallitankoon seinälle roikkumaan.. Näitä juttuja tädilleni selittäessä, hänelle muistui mieleen kangas, jonka hän oli saanut äidiltäni noin 30 vuotta sitten, ja joka on toiminut hänen käytössään milloin verhona, milloin pöytäliinana ja maannut nyt vuosia liinavatteiden seassa. Tätini ja äitini muistelivat kyseessä olevan Marimekon, mutta en löydä kuvaa kankaasta mistään. Myöskään sivupäärmeissä ei lue mitään. Muistan, että lapsuudessani kotona oli paljon Marimekkoa ja Vuokkoa, mutta niitäkään kaikkia lapsuuden muistikuvia ei netistä löytynyt. Onko siis kenelläkään tietoa kenen design tämä on:

1831543.jpg

Tämä vanha, ja mielestäni myös ajaton, musta-valkoinen tulppaanikangas toimii nyt makuuhuoneen verhona. Voisin ihan hyvin käyttää sitä myös pöytäliinana, seinälle tosin en ole sitä ajatellut. Minusta on ihanaa, ja jotenkin hauskaa jatkumoa, että minulla on ikkunassa äitini siskolleen valitsema kuosi. Eikä kankaan arvo minulle laske tai nouse tullessa ilmi, onko kangas jonkun "nimen" suunnittelema vai jotain "ihan tavallista metritavaraa"..