1910501.jpg

Elokuun loppupuolella päivittelin sitä, että en saanut vanhimmalle lapselle iltapäiväkerhopaikkaa.. Yritin juttella asiasta Kerhon vetäjän sekä kerhon omistajan kanssa, mutta kerho oli jo yli äyräitään täynnä, eikä paikkaa herunut. Purnutin asiasta vielä muutamalle äidille opettajien ja vanhempien tapaamisessa, (joka oli muuten aika floppi.. Paikalle ilmestyi vain uusien oppilaiden äidit, opettajat pysyivät sivussa, eikä mitään ohjattua ohjelmaa tai keskustelua ollut...) Vaikka tapaaminen oli monen äidin mielestä omituinen oli siitä jälkikäteen ihan hirveästi hyötyä:

Eräs toinenkin äiti oli nimittäin ehdottomasti sitä mieltä, että lapsi, joka muuttaa uuteen ympäristöön ja uuteen kouluun, tarvitsee iltapäiväkerhopaikan jo siitäkin syystä, että koko muukin luokka on ko kerhossa. Tämä uusi oppilas tarvitsee kaiken mahdollisen tuen löytää uusia kavereita, oppia ikäistensä paikallisia juttuja ja kertakaikkiaan tarvitsee tunteen siitä, että kuuluu "jengiin" ja on osa luokkaa.

Tämä tomera Indonesian viidakoissa asunut äiti soitti iltapäiväkerhoon niin tiuhaan ja purki tuntojaan, että kerhon omistaja lopulta lupasi paikan kaikille niille lapsille, jotka ovat palanneet maailmalta ja ovat uusia oppilaita koulussa! Meille luvattiin vain puolipäiväpaikka, mutta meille se riittää mainiosti. Puolipäivä-juttu tarkoittaa käytännössä kolmea tuntia kerhoa päivittäin. Nykyään vanhin lapsi tulee koulusta kotiin kolmen-neljän aikaan iltapäivällä ja pulppuaa juttuja uusista kavereista, peleistä ja leikeistä. Ihanaa on, että kerhossa aloitetaan läksyurakkaa, joka on muuten yllättävän suuri, ja aktivoidaan lapsia yhteisiin kivoihin juttuihin!

1910483.jpg

Iltapäiväkerhon lisäksi viikkojamme ohjelmoi vanhimman lapsen osalta maanantainen partio ja torstaina alkava sähly. Keskimmäinen haluaisi jumppaan tai telinevoimisteluun, mutta sen pidemmälle emme ole vielä asiassa päässeet. Nuorimmalle (alle 2-v) riittää onneksi mukana hengailu ja muutaman musiikki kappaleen päivittäinen kuuntelu niin tiuhaan, että musiikin kuuntelu voidaan jo mielestäni harrastukseksi lukea. Kappale 1, Kappale 2....

1910495.jpg

Ja iltapäivisin äiti sitten toteuttaa itseään. Tänään kuvasin punaisen syksyn!