Ilmat on mitä on. Iltalehti mainosti, että kylmin kesä 60 vuoteen. No ei ole tarvinnut yhden helleviikonlopun jälkeen käyttää bikineita ja piilotella vatsamakkaroita, vaan on saanut pitää kädet tiukasti takin taskussa, kun hanskat on pakattuna talvivaatteisiin.

Ei ole huvittanut lähteä lasten kanssa katsomaan jokakesäistä kesäteatteria, mutta onneksi itsensä huvittamiseen ja pieneen kulttuuritekoon löytyi toisenlainen mahdollisuus. Kiertävä sirkus nimittäin parkkeerasi telttansa läheiselle urheilukentälle ja mainoksia oli joka paikassa. Sinne oli siis mentävä. Edellisen kerran sirkuksessa taisin olla ala-asteikäisenä..

On heti alkuun todettava, että sirkus ei jätä ketään kylmäksi! Samaan aikaan kun tyttäret katsovat korkealla telineessä taituroivaa sirkusartistia, katsovat isät samaa artistia syöden silmillään kiinteää vähäpukeista vartaloa. ei haittaa, että sukkahousut on vähän revenneet ja puku nuhjuinen. Tyttö on näyttävästi meikattu ja hymyilee koko ajan. Ja hän on taitava. Seuraan telinevoimistelun aloittanutta tytärtäni, ja hymyilen, kun hän arvostavasti katsoo näitä roikkuvia, riippuvia, kaartuvia, venyttäviä, hyöriviä ja pyöriviä temppuja. Asiantuntevasti hän kommentoikin: "Ms Desi tekee paljon siltatemppuja..."

Ne joita ei notkeiden tyttöjen temput kiinnosta valpastuvat kun taikuri astuu areenalle. Tyttö pistetään pussiin ja lukolliseen laatikkoon ja omituinen liehuva kangas peittää laatikon päällä  seisovan taikurin. Kun kangas lasketaan alas ovat osat vaihtuneet: tyttö seisoo laatikolla ja vapauttaa taikurin lukkokaapista ja säkistä.

Sitten on pelle, joka on esillä vähän väliä. Pelle varmaan aistii, että en ole hänen takiaan sirkukseen tullut, ja ensin puhaltaa kasvoilleni parfymoitua puuteria ja uudemman kerran on tiputtavinaan pullon päälleni. Laitan silmät kiinni ja häkellyn, kunnes huomaan, että en saanutkaan pulloa syliini ja nauran pellen kanssa. Aikamoinen veijari.

Temput jatkuvat ja tulee väliaika. kolmella eurolla saa ratsastaa pienen areenan ympäri kaksi kertaa. Onneksi lapseni näkevät muita kiinnostavia juttuja. Pieni esikoisenikin muuttuu silmissäni aina vaan isommaksi pojaksi ja järkytyn melkein kun hän haluaa vitosesta ottaa ison oikean käärmeen harteilleen ja poseeraa monitoimi Ms Desille tappajakäärme niskassaan. Kuva tulee hänen uuteen, remontoituun huoneeseensa, jossa on jo käärmekuvaa varten viidakonvihreä seinä.

Sirkustemput ovat ihan oikeasti huikeita ja vaativat osaamista. Show on pitkä ja monipuolinen. Kylmässä illassa mietin millainen taiteenlaji sirkus on. Millaista on pystyttää teltta päivästä toiseen kentältä toiselle. Kuinka kaunis klamour häviää kun show loppuu ja artistit kömpivät asuntovaunuihinsa. Mietin, millaista on elää kiertolaiselämää. Missä he käyvät vessassa, suihkussa. syövätkö joka päivä einestä, missä pesevät pyykkinsä, itsensä..

Olkoon miten vain, mutta se on todettava, että sirkus on ihan hyvää huvia ja korvike kesäteatterille kylmänä kesänä!

8 minuuttia aikaa siihen, kun minä nostan kytkintä ja lähden viettämään juhannusta - keskikesän juhlaa.

Onneksi mökillä on paljon lämmintä vaatetta ja tänään hien pintaa nostaa saunan pesu!

Hyvää juhannusta lukijoilleni!