Tänään illallista valmistaessani lapset surffailivat tv.n kanavilla ja jäivät kuuntelemaan Voicea. Sieltä tuli joku 2000-luvun alun rempseä poppi, jonka muistan liittyneen kevääseen ja niihin aikoihin, kun pääsin ensimmäisiä kertoja vähän tuulettumaan toisen lapseni syntymän jälkeen (joskus v 2003, kun tyttö oli jo 8 kk!). Pyysin lapsia kääntämään volat kaakkoon ja lisäilin aineksia leikkuulaudalta paistinpannulle ajatuksiini vaipuneena. Minulla englanninkielisten kappaleiden sanat soljuvat nopeasti toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, enkä jää miettimään sanojen tai kevyiden kappaleiden merkitystä. Mutta lapseni, jotka ovat käytännössä kolmekielisiä kuuntelevat näitä "aikuisten lauluja" korvat tarkkanaan ja ymmärtävät joka sanan ja jos eivät ymmärrä haluavat selvittää...

Kappaleen jälkeen käytiin seuraava keskustelu:

Esikoispoika sanoo minulle: "Huomasitko sinä äiti tuossa laulussa sen yhden sanan, joka on lapsille vähän tuhma?"

- "Ai minkä sanan?" kysyn kerala Curryani viimeistellen.

- "No sen sanan: SEXY. Mitä se edes tarkoittaa?"

Keskimmäinen, esikoululais-tyttäreni puuttuu keskusteluun ja sanoo: "Luulen, että se SEXY liittyy jotenkin peppuun."

Johon poika vastaa pikaisesti siskoaan oikoen: "Ei liity, se SEXY liittyy siihen että on kaunis ja nuori."

Vastaan: " että jotain sinne päin, mutta tuo sana kuuluu vain lauluihin, ok?"

Lapset ovat kuin kuivia pesusieniä, jotka imevät itseensä kaiken mitä ilmasta irtoaa...

Kommenttilootassa tiedusteltiin, josko eilinen päiväni olisi päättynyt vähän paremmin kuin se alkoi. KYLLÄ! Minulla oli aivan ihana ilta läheisten ystävien kanssa eräässä lapsuuden kodissa, jossa on ennen vietetty aikaa ihan vaan hengaillen, bilettäen, lounastaen, kokoontuen you name it, ja jonne vieläkin mennessä tuntuu, kuin kävelisi kotiin. Vanhemmat ottavat avosylin vastaan, kysyvät kuulumiset, keittelevät kahvit ja paistavat mustikkapiirakat. Haluavat vielä jakaa juuri valmistuneen aivan ihanan kylpylämäisen saunaosastonsa meidän käyttöömme ja neuvovat pulahtamaan pihan uima-altaaseen leikkimään villiä virtaa (joka oli aivan mahtavaa: juostaan pyöreää allasta ympäri ja kun saadaan altaan vesi virtaamaan heittäydytään mukaan pyörivään veteen ja kellutaan allasta ympäri). Sitten paistetaan lettuja ja vielä kotiin lähdettäessä saadaan kaksi rasiaa mustikoita per tyttö mukaan kotiin viemisiksi, kun ei enää omaan pakkaseen mahdu.

Osaisinpa itsekin olla yhtä ihana vanhempi. Yhtä avosydäminen, yhtä iloinen, yhtä rento! Kiitos vielä saunaillasta! Ja tästähän tulee traditio, vai mitä se Liisa puheli... ;)