Tekee mieli kirjoittaa ystävyydestä. Siitä kuinka voi olla onnekas, että omistaa (huono sana) paljon hyviä ystäviä. Ihmisiä eri elämänvaiheista, maista ja kulttuureista. Tekee vain mieli kirjoittaa, kuinka onnellinen voi olla hyvistä ystävistä!

Hyvät ystävät ovat aina saatavilla tarvittaessa. He auttavat, tukevat ja ovat valmiita tekemään puolestasi asioita. Ystävät eivät hylkää vaikka elämä kolhii, vaan ovat valmiita ottamaan putoavan vastaan tukiverkkoonsa ja auttavat taas nousemaan jaloilleen. Ystävät kuuntelevat, he itkevät ja nauravat, antavat neuvoja ja kysyvät vointiasi. He antavat jokaisen olla omia itsejään ja kunnioittavat toisiaan sellaisina kuin ovat. Sellaisia ovat ystävät..

Minun vanhin, tiiviisti yhtäpitävä ystäväpiirini on yläaste/lukioajoilta. Se miten me kaikki olemme yhteen ajautuneet on sattumien summa. Osa on keskenään naapureita, osa luokkakavereita, osa pikkusiskoja jne., kuitenkin samalta paikkakunnalta. Tämä 9 tytön ryhmä on pitänyt tiiviisti yhteyttä jokaisen lennettyä eri suuntaan opiskelemaan, töihin, maailmalle.. On tavattu milloin vanhoilla kotikonnuilla, milloin opiskelukaupungissa, milloin maailman metropoleissa. On pidetty yhtyttä vaikka osa on perustanut perheen toista aikaisemmin ja toinen ollut jo työelämässä ja toinen kotona. On yritetty nähdä vähintään kerran kuukaudessa jollain kokoonpanolla ja otettu yhteiskuvia (jollainen minullakin on ollut kaikki ulkomaanvuodet esillä) ja vaihdettu kuulumisia. On kertakaikkiaan pidetty toisiimme yhteyttä niin kuin ystävät pitää.

Viime perjantaina minä olin kutsunut tytöt luokseni saunomaan ja istumaan iltaa. Meillä on tapana jokaisen tuoda koordinoidusti juomia ja syötäviä jonkin teeman mukaan ja valmistaa täysi pöytä herkuteltavaa jaettavaksi. On aivan uskomatonta katsoa ja nähdä, kuinka jokainen nainen tarttuu hommaan. Ketään ei tarvitse pyytää tai käskeä, vaan jokainen auttaa yhteiseen hyvään pyrkimisessä niin kuin naiset yleensä tekevätkin. Hujauksessa herkkusalaattipöytä oli valmis.

2003917.jpg

 

Ystävien kanssa istuessa, ja varsinkin pelkässä naisporukassa naurulla ja ilolla ei ole määrää. Minäkin olin jännittyneenä odottanut tätä iltaa, sillä tiesin varmasti, että saan nauraa, ja, että tulee varmasti olemaan hauskaa. Näin kävi. Moni voivotteli vatsalihasten kipeytymistä, kuulumisia kysellessä naurettiin jo puolesta sanasta ja mietittiin olisiko naapureille pitänyt antaa varoitus mahdollisesta metelistä, sillä naurun remahdukset olivat niin kovia..

Pöydässä istuessani ja ystävieni kuulumisia kuunnellessani sisälläni pyöri ihana onnen tunne. Onni siitä, että minulla on näin ihania ystäviä, jotka tunnen jo pitkän ajan takaa, ja jotka tulen tuntemaan varmasti ihan loppuun asti. Ystäviä, joista jokainen on oma persoonansa, ihana erikoinen ihminen, joihin  jokaiseen voin aina luottaa!

2003921.jpg

tuliaislyhyty. Kuva M. T.

Meillä oli ihana ja pitkä ilta. Lämpö ja onni ystävien näkemisestä ja yhdessäolosta kantaa taas pitkään!

Girls, I love you!

Minulla on paljon ihania ystäviä, Olen onnekas!