Mä olen ihan puhki poikki väsynyt. Valmistaudun keskiviikko-iltana lähtemään Tallinnaan koulutukseen ja palaa kotiin vasta sunnuntai-iltana lähempänä puoltayötä. Silitän vaatteita, mietin mitä ottaa mukaan, mikä mahtaa olla Tallinnassa lämpötilakaan?

Töissä on ollut tänään kiireistä (ei siis yhtään luppoaikaa) koska perjantai ja lauantai meni firman sisäisessä myyntikoulutuksessa. Osa väsymys johtuu tietysti tästä koulutusputkesta, ja varsinkin sen jatkumisesta lauantai-aamun pikkutunneille asti..

Nolottaa. Perjantai koulutuspäivän jälkeen menimme hyvälle illalliselle. Oli etanaa, viiniä. Pihviä, viiniä. Kahvia ja kyytipoikaa (onneksi tajusin olla juomatta). Sitten mukavassa tunnelmassa noin yhdeksän maissa siirryimme baarin puolelle ja pomo tilasi pöydän täyteen juomia. Monta kertaa. Tiedän. Ihan hirmuisen hyvin. Että minulle ei väkevät sovi. Kuitenkin join pomoni "patistamana" parit salmarit.

Aamulla raahauduin taas jatkamaan koulutusputkea pään jyskyttäessä ja silmäluomien lupatessa. Nolotti. Oli kamala krapula. Onneksi oli vähän muillakin. Joltakin oli hävinnyt illalla puhelinkin.. nukuin lounastauon firman sohvalla. Otin koulutuspäivän jälkeen kotona vielä kahden tunnin päikkärit ja jatkoin makoilua ystävän järjestämässä viininmaistelu-illassa (jäi maistelut vähiin).

Ystävät totesivat: " Aivan täydellinen myyntikoulutus. Myyjän pitää juhlia iltamyöhään ja olla aamulla taas pystyssä (skarppina). Minä totean: "Ilmainen viina on pahinta viinaa" ja osoitan edelleen, 35-vuotiaana olevani lapsen kengissä alkoholin käytön kanssa.

Tallinnassa ajattelin olla tosi kuivis, skarppi ja sivistynyt. En juo yhtä lasia enempää. Siirryn illallisilta heti mahdollisuuden tultua kämpille lukemaan kirjaa tai vaikka bloggailemaan.

Onnistuukohan?