Tunsin eilen saavani vastinetta maksamilleni veroille kun kutsuttuna menin kohdunkaulasyöpää seulovaan tarkastukseen. En muuttanut minulle varattua aikaa, vaikka se osui keskelle työpäivää. Köröttelin bussilla Espoosta Helsinkiin ennen puolta päivää ja kävelin kevät-auringosta, kuivasta kadusta ja lämpimästä ilmasta nauttien Bulevardille. Oli ihanaa ulkoilla keskellä päivää!!

Ennen olisin inhonnut tälläistä tutkimusta. Nyt tunsin olevani oikeutettu. Olin vielä kaiken lisäksi päässyt erikoisotokseen, jossa etsitään papilloma-virusta. Hienoa!! Minusta pidetään kunnolla huolta yhteiskunnan varoilla!!

Eilen oli muutenkin niin ihanan keväinen päivä.

Ihmiset kaduilla nuuhkivat ilmaa, hymyilivät ja kaivelivat aurinkolasejaan. Ohi kiitävien ihmisten keskustelun aihe oli kaikkialla Kevät. Bussikuski hymyili ja toivotti kaikki matkustajat tervetulleiksi ja juuri ennen astumistani takaisin toimiston ovista sisään, tokaisi ohi kulkenut äiti lapselleen: " tosi ihanaa, kesä tulee...!" Voiton ja samaa mieltä olemisen merkiksi nostin käteni tuuletukseen ja huusin: "jeee...". Kun nyt vaan oli niin keväistä ja hyvä fiilis.

Koko Suomi tuntuu heränneen talvikoomasta! Ihanaa, ihanaa, ihanaa!!

---------

Töissä meille ensimmäistä kertaa perjantaina varoiteltiin laman uhista. Palkat saattavat myöhästyä, mutta töitä riittää, ei pelkoa siitä. (mutta kuka sitä palkatta...)

Mielialat olivat nyreitä.

Eilen kuitenkin, onneksi, pieni palkkani tipahti tilille ja voin taas "huoletta" kitkuttaa kuukauden eteenpäin. Ajattelin koota huhtikuulta kaikki kuluni, ja raportoida paljonko mihinkin menee rahaa. Olen ikäväkseni todennut saman kuin koulut, päiväkodit, sairaalat jne. että ainut paikka kiristetyssä taloudessa säästää on ruokakulut. Mutta siitä siis kuun lopussa lisää.

Olen lihonut viime kesältä 9 kiloa. Hitto. 9 kiloa. Käyn jumppapaikassani viikottain vaa´alla, eikä lukemat tunnu pienenevän millään. Kolmen kilon pudotus olisi kiva, jopa suotavaa. Olen ajatellut edistää painontarkkailuani rupeamalla karppaamaan. Pois siis epäterveellinen vehnäleipä, pasta ja perunakin. tervetuloa pähkinät, siemenet, liha (!), kasvikset, kananamuna.. Tiedän, että jättämällä hiilarit ja käymällä power pumpissa syntyy tuloksia. Vähä hiilihydraattisella ruokavalioilla ja Jane-nimisen rääkkiohjaajan avulla olin Dallasin aikoina 0-kokoisiin vaatteisiin mahtuva simpsakka kahden lapsen äiti. Tavoite olisi nyt sama: 0-koon vaatteet, vaikka lapsia onkin se kolme kappaletta.. Janen rääkki ei ole mennyt hukkaan: aikanaan saavutetut pienet hartialihakset pulpahtivat taas esiin muutaman pump-tunnin jälkeen, vaikka Dallasissa asumisesta on jo 4 vuotta aikaa.. Kiitos Jane!

Aamulla foolasin lapsia huhtikuun kunniaksi. Sänkyyni kömpineille lapsille sanoin: lumi on sulanut kokonaan takapihan terassilta!" Lapset ryntäsivät sängystäni ikkunaan ja minä hihittelin tyynyyni hyvää huijausta. Ikkunalle päästyään lapsiakin jo nauratti.. "Äiti, sä huijasit.."

April april din dumma sill!