Lontoon loma sattui kertakaikkiaan hyvään saumaan. Oma lepohetki sopivasti ennen syksyn ekaa flunssa-aaltoa. Täällä on nyt nimittäin petipotilaana nuorimmainen.. Ei mitään kummempaa - lämpöä ja löysä vatsa.. Ulkona sataa siihen malliin, että ei siellä tee mieli ulkoilla, mutta ei löysävatsan kanssa viitsi lähteä ruokakauppaankaan..

Lontoon lomalla kiinnitin huomiota paljon katumainontaan. Moni mainos jäi soimaan takaraivoon ja monia kuvasin. Monta hyvää jäi myös kuvaamatta, valitettavasti. Mutta. I hope you get my point.  Tässä kiva lentoyhtiön mainoskampanja, joka kuvaa omia lomailutottumuksianikin.

2059900.jpg

Vasen kuva: the best sights aren´t always in guidebooks. Oikea kuva: Ask a local where he´d go for dinner.

Olen juuri tälläinen lomailija. Haluan kuuluisien nähtävyyksien lisäksi löytää matkoiltani jotain omaa: kivan syrjäisen kadun, pienen putiikin, rannan kiven, ruokakaupan ja mieluiten paikallisen torin! Haluan sen lomani hetken olla osa kohdetta ja aistia paikan tunnelmaa kaikin aistein. 

2059895.jpg

On tietysti tärkeää käyttää matkoilla karttaa reittejen löytämiseen ja paikallistamiseen, mutta on mahtavaa vain vaellella katuja ilman päämäärää ja "löytää" tunnelmallisia paikkoja. Mitä kapeampi katu, sen parempi mielestäni. Kaduilla ihmettelen talojen värejä, materiaaleja, istutuksia, kauppojen antimia ja ihan tavallisia ihmisiä arkipuuhissaan.

2059904.jpg

Ja sitten pitää heittäytyä. Ajaa vaikka oma kiertoajelu tavallisella raitiovaunulla ja nähdä pala paikallisten  ihmisten päivästä. Miten he ovat pukeutuneet, miten he käyttäytyvät. Miten ohikulkijat kävelevät ja mihin he pistäytyvät. Saada tavallaan vähän juonesta kiinni.

Tälläinen oli meidän Lontoon lomakin. Ei oikeastaan yhtään "turistinähtävyyttä vaan maanalla seikkailua, katuja ristiin rastiin. Tori, kahviloita, pubeja, ravintoloita ihan tunnelman mukaan. Ja yhtenä kivana matkamuistona sitten nämä kuvat lentoyhtiön mainoskampanjasta, joka upposi minuun ihan täysin. Olen sen kanssa täysin samaa mieltä!