Huhtikuun alussa lupailin jotain kululaskelmia kuukausimenoista. kattia kanssa. En ole ollut kotona vaan reissussa ja menot ovat jakautuneet ihan omituisesti. Ruokaan on mennyt noin 350€ (yleensä enemmän), ravintolaillallisiin taas 100€ (yleensä vähemmän) ja huhtikuussa on laskuihinkin mennyt normaalia vähemmän rahaa, kun taas maaliskuussa jäin miinukselle.

Olen ollut ihan uuvuksissa koulutusputken jälkeen. Vapun otin aika rauhassa. Lepäsin, nukuin pitkään ja latasin akkuja. Nyt vihdoin viikko reissun jälkeen olen taas "kuosissa". En tiedä oliko reissu henkisestikin niin vaativa, että näin väsähdin, vai olenko jo niin vanha, että väsyn, kun en saa viikonloppuvapaata..

Koulutuksessa opin tietysti paljon uutta ja pääsin syvemmälle yrityksen kulttuuriin. Yrityskulttuuria suuremman vaikutuksen minuun tekin kuitenkin itänaapurimaiden miesten hyvä ja kohtelias käytös ja tavat naissukupuolta kohtaan. Olin ihan äimänä ja tunsin itseni tosi roisiksi, kun ravintolapöydässä kurkottelin itse pöydän antimia. Itänaapurien ladyt odottivat ja antoivat mieskollegojen palvella. Ruoat tarjoiltiin, viinit kaadettiin, tuoli laitettiin kauniisti alle, ovi pidettiin auki ja takki autettiin päälle sekä pois.. Kotiin palatessa annoin (suomalaisen) mieskollegani raahata laukkuani jo hyvillä mielin...

Kun joulukuussa aloitin työt en tainnut mainita, että sain työpaikan osana työvoimapoliittista koulutusohjelmaa. No joka tapauksessa syksyllä ajattelin, että haluan laskeutua työelämään pehmeästi koulutus - työ yhdistelmällä kotona vietettyjen vuosien jälkeen, enkä heti ladata kovat piipussa. Koulutusohjelma alkaa olla nyt loppusuoralla ja oma "kohtalo" yrityksen leivissä on jännittänyt. Olen panostanut ja työskennellyt kuin tavallinen palkansaaja ja toivonut, että olen kohta osa firman "oikeaa" porukkaa. Tänään juteltiin asiasta pomon kanssa ja hän sanoi: "kyllä sulla on paikka täällä! Olet ollut ahkera, avoin ja sulla on oikea asenne. Muokataan työnkuvaa sinulle sopivaksi ja työsuhde voi alkaa kun koulutus loppuu..."

Omakehu alkaa haista. työsopimustakaan ei ole vielä allekirjoitettu, mutta sen sanon, että perjantaina taidan ostaa pullon Shamppanjaa!!

*Voin lämpimästi suositella tälläisiä työkkärin koulutuksia alaa vaihtaville, työttömille tai vaikka ulkomailta palaaville kotona olleille puolisoille. Minä sain koulutuspaikan helposti. He löysivät työpaikkani, mieluisan sellaisen (suurkiitos heille!!!!). Koulutusosioilla olen jutellut muiden koulutettavien kanssa ja suurimmalla osalla on todella mukavan kuuloisia pestejä mielenkiintoisissa yrityksissä (esim monta myyntiassaria osakerahastossa, tanssikoulussa ja lamppuja suunnittelevassa ja jälleenmyyvässä yrityksessä) ja todella moni on työllistynyt koulutuksen kautta!!