Tulipahan taas mieleen, täällä Norjan vuorilla keskellä kiireistä konferenssia, business-pukuisten ihmisten keskellä, lasagnea 25 hengelle valmistaessa, että..

Kun ja jos matkustaa paljon ja pitää viettää aikaa lentokentillä tuntitolkulla koneiden vaihtoa odotellessa, tai niin kuin me tulemme huomenna odottamaan neljä tuntia junan saavuttua kentälle koneen lähtöä Helsinkiin, että...

Miksi lentokentillä ei ole kuntosaleja??

Kentillä on kauppoja, ja se on kiva. Kerrankin on aikaa katsella kohdemaan designtuotteita ja törsätäkin vähän. Minä ainakin olen, varsinkin matkalle lähtiessäni, erittäin hyvällä päällä ja helposti pistän rahaa johonkin "luksus-tuotteeseen" - huiviin, paitaan, vyöhön, koruun... Sitten on tietysti ravintoloita, baareja ja internet-palveluita. Mutta jos matkustaa alvariinsa, eikä samojen kauppojen koluaminen kiinnosta, eikä yhdellä oluella käynti jaksa ikuisuuksiin ilostuttaa, niin miksi kentillä ei ole: kampaamoja, kauneushoitoloita ja ennenkaikkea kuntosaleja.

Minulle sopisi vallanmainiosti huomenna paluulentoa neljä tuntia odotellessa käydä  polkemassa vaikka tunti kuntopyörää, käydä suihkussa ja siistiytyä ja sitten viimein istua koneeseen matkalle kotiin treenanneena ja odotusaika hyvin käytettynä.

Mutta, koska kuntosalia ei vielä Norjan kentällä ole:

-teen töitä, jos saan sovittua, että saan siitä vastaavasti neljä tuntia vapaata.

Jos vapaaseen ei suostuta:
- kierrän kaikki kaupat niin kuin viime vuonnakin. Yritän etsiä aletangoista jotain uutta työvaatetta. Ostan tax freesta tuliaisia lapsille.
- En osaa päättää lähdenkö pomon kanssa syömään katkarapuvoileipää ja vielä yhtä olutta vai ostanko hedelmän kioskilta ja pullon vettä.
-Luen mukaan ottamani pokkarin loppuun (Anna-Leena Härkösen: Ei kiitos!)
-Luen Keskiviikon Hesarin joka on vielä avaamattomana kassissa
-Teen Keskiviikon Iltalehden sudokun ja ristikon
- Plaraan kolleegaltani saamani suomalaiset sisustuslehdet
-Odotan ja toivon pääseväni koneeseen ilman aikataulun viivästymisiä.
-Tai ehkä Bloggaan.

Helsingissä olen klo 21.30 ja kotona sitten joskus 22.30..

Ja maanantaina taas töihin.