Ihanaa kun kevät tulee!! Aamulla herään itsestään ihmeissäni, ja katson kelloon, joka näyttää 6.45 ja makuuhuoneessa on valoisaa!!! Ulkona autoteillä on paikoitellen kuivaa asvalttia ja auringon lämmittämiä lumensulamispuroja. Talitintit titittää ja aurinko saa siristelemään. Kertakaikkiaan ihanaa!!

Töissä yllättävän moni keksihiiri on keventänyt ja nyt syödään lounasravintolan sijaan omia salaatteja  ja monella keikkuu hedelmäpussi läppärilaukun vieressä! Minäkin, vaikka usein tulen kotiin syömään, yritän nyt hillitä itseni ja syödä kevyesti ja terveellisesti. Aamuisin heldelmiä. Tänä aamuna aamiaiseni oli banaani ja päärynä. Lounaalla lautasmallia noudattaen n. puolet lautasesta ruokaa, puolet salaattia. Tänään lounaani oli eilisestä jäänyttä jauhelihaperunamuusivuokaa sekä tavallista vihersalaattia sekä lantturaastetta. Iltapäivällä nautin ison "vihreätee-tuoppini" kera yhden mangon ja nyt levyllä porisee illalliseksi tomaattikeitto. Ennen keittoa käyn vielä karistamassa kaloreita vatsa-pakara jumpassa! Että kai se on kevät kärpänen tai terveysinto minuunkin purrut! Eräs Ruotsissa asuva ystäväni on hurahtanut elävään ravintoon ja kokkailee perheelleen porkkana-kesäkurpitsa pastaa pestolla ja marinoituja herkkusieniä ym kuumentamattomia herkkuja. Hänen jutuistaan sain taas kimmokkeen erilaisten siemenien ja pähkinöiden syömiseen. Vitamineja, kuituja, terveyttä ja kauneutta!

Töistä kotiin tultuani keksin mitä valmistan perheelle illalliseksi, sillä miehelle oli päivän aikana kehkeytynyt mieletön tukkoisuus. Lämmin keitto helpottaa oloa ja keveysteemassani päätin ottaa käyttöön vanhan unohtuneen tomaattikeitto reseptin. Tosin tomaattikeittoonkin kokeilin tänään jotain uutta. Kuivamuona kaapissa on muutaman kuukauden ollut näytteenä saatu ohrasuurimopurkki, jota en ole osannut mihinkään hyödyntää. Tänään siis nuhaiselle miehelle tarjotaan tomaattikeittoa vanhalla, vähän mukaillulla reseptillä, jonka opin ala-asteikäisenä ystäväni (yksinhuoltaja)isältä:

TOMAATTIKEITTO

1,5 dl riisiä/ohransuurimoita

sipuli

Öljyä

purkki tomaattimurskaa

2-3 isoa tomaattia

kanaliemikuutio

Pippuria

yrttejä

 

Kuullota riisiä/ohrasuurimoita tilkassa öljyä. Kaada päälle vesi, tomaattimurska, tomaattikuutiot, renkaiksi leikattu sipuli ja heitä perään kanaliemikuutio. Anna keiton porista ja riisin/ohrasuurimoiden kypsyä. mausta pippurilla ja esim pizzamausteella.

Tarjoa tuoreen leivän ja juuston kanssa. Päälle voi "juhlahetkinä" ripotella juustoraastetta.

Tässä on minun ja miehen opiskeluaikana usein syömä ruoka. Kyllä mies ilahtui, kun kerroin tekeväni tomaattikeittoa. Toivotaan että toistamiseen tullut flunssa lähtisi kunnon keitolla. Viime viikolla muuten, kun mies viimeksi flunssaili teki hän nuhanpoistajaksi mexicolaista kanakeittoa, joka on myöskin päässyt perheemme ruokalistoille!