Olenpa iloinen, että joku (ministeri Katainen) korkeista Suomen päätöselimistä ottaa kantaa siihen, että suomalaisten ei tarvitse nöyristellä suvaitsevaisuuden nimissä omia jouluperinteitään. Täällä käydään vakavaa keskustelua siitä, saako suomalaisissa kouluissa laulaa suomalaisia joululauluja tai käydä esimerkiksi joulukirkossa ja vedotaan siihen, että ne loukkaavat muista uskontokunnista tulevia (esim maahanmuuttajia).

Minulla on mielikuva, että olisin ihmetellyt tätä täällä jo aikaisemminkin(muutama vuosi sitten), mutta en löydä teksiä. Muistan viime tai sitä edellisenä jouluna lukeneeni Hesarista, että joku pääkaupunkiseudun koulu oli jättänyt uskontoon viittaavat joululaulut joulujuhlasta pois kunnioittaakseen muslimilapsia, ja sitten kävikin niin, että nämä muslimit eivät tulleet joulujuhlaan, vaan juhlivat kotona heille tärkeää ramadania. (me siis luovumme omista perinteistä, kunnioittaaksemme muista, ja sitten jääkin luu käteen)

En voi ymmärtää tätä Suomen joka suuntaan nöyristelevää tyyliä, jossa yritetään miellyttää muita ja hävittää omia perinteitä ja tapoja. Suomalaisethan ovat aina vähän hävenneet sijaintiaan ja eivät ehkä ole edes pitäneet itseään Eurooppalaisina, kun sijaitsevat "niin kaukana" (tämänkin olen lukenut jostain). Kielitaitoa hävetään ja omaa englannin aksenttia, mutta kuunnelkaapas kerran vaikka italialaisen puhumaa englantia... (suomalaisen korvaan kielivirheet kuulosotavat tietysti ekstoottisilta)

Vaika häpeämme ja nöyristelemme, niin silti olemme mallimaa esim. ilmaisen koulutuksen tarjoavana maana ja maailmalla tunnettuja aikataululujen pidossa erilaisiin asioihin, (esim 1.1.2011 voimaan astuvasta SEPA jen).

Monessa asiassa me raivaamme tietä ja näytämme muille maille kuinka asiat tulee hoitaa. Meidän ei pitäisi hävetä itseämme vaan olla ylpeitä itsestämme ja tavoistamme. Niin ne muutkin ovat.

Jos tätä blogia lukee esim. joku ateisti, niin olisi hienoa kuulla mitä mieltä olet suomalaisista jouluperinteistä (esim joulujuhlassa). Loukkaavatko ne sinua, ja jos loukkaavat, niin miksi?