Writers Edit: NÄin käy kun hioo ja hioo tekstejä ja jättää ne julkaisematta.. Tässä teille jotain mitä mietin viime helmikuussa:

 

On pitänyt kertomani, että vaikka niin harvoin saan mitään tänne Blogiin, niin joka päivä uusi blogikirjoitus alkaa muodostua päässäni, mutta kun illalla olisi mahdollisuus työstää se paperille, iskee "valkoisen, tyjän paperin kammo" tai väsy, ja blogitekstit jäävät vain omien ajatusteni iloksi.

Olen tammi- ja helmikuun halunnut kertoa ainakin seuraavista asioista:

-Olen ostanut joka viikko kotiin tulppaaneita. Valkoisia, keltaisia, punaisia, kaksivärisiä, oransseja, liiloja, vaaleanpunaisia..
Joka viikko olen hakenut mahdollisimman supullaan olevia tulppaaneja 20 kappaletta Aaltovaasiini ja nauttinut sitten niiden tuomasta hyvästä olosta, estetiikasta ja "kevään lupauksesta". Tulppaani on ehdoton kukkasuosikkini. Varsinkin ihan nupullaan oleva tulppaani, jonka terälehdetkin ovat vielä hennon vihreyden peitossa. Uskallanpa jopa sanoa, kypsällä iällä, että jos menisin nyt naimisiin olisi hääkimppuni tehty tulppaaneista ja hääni siis nähtävästi tästä pakosta keväällä :)



-Lapset kasvavat ja heidän varttumisensa tuntuu minusta juuri nyt melkein pahalta.

Esikoinen oireilee "esiteini-ikää" - paiskoo ovia, vetäytyy ja vastailee kaikkeen lyhyesti. Se sattuu minuun, kun tajusin sen. En halua menettää kilttiä partiopoikaani, joka on aina kertonut kaiken ja totellut, ollut kiltti pieni poika. Nyt hän sulkeutuu eikä päästäkään minua enää niin lähelle.. Mies totesi minulle, että ehkä tämä on se aika "kun ne muut" tekevät sen ilta-tähden, kun menettävät sen vanhimman hänen nuoruutensa alkuun. Uskon, että tämä on totta. Meidän iltatähti syntyi yli 3 vuotta sitten, eikä hänkään halua olla enää vauva. Hän on olevinaan,.. käyttää farkkuja ja vyötä, kuuntelee nuorisomusiikkia, haluaa viikkorahaa jne. Onneksi hän vielä tottelee.

Keskimmäinen, meidän perheen ärripurri, taas on oikein iso tyttö. Tottelee, haluaa olla mieliksi ja käyttäytyy. Huolehtii itsestään, läksyistään ja välillä muidenkin asioista.. hän nimeää lempi ammateikseen: opettajan, lääkärin tai kaupantädin. Niissä kun saa olla ihmisten kanssa ja auttaa!

-Tämä talvi on ollut ihana, mutta ehkä vähän liian pitkä... Juuri sellainen "lapsuuden talvi", joista olen kertonut lapsille. Olemme luistelleet (myös 3-vuotias) ja käyneet rinteessä!!! Isommat lapset ovat innostuneet laskettelusta todenteolla, mutta 3-vuotiaalle riittää tunti.