Kävin eilen jumppapaikassani ylikansoitetulla zumba tunnilla. Olin viimeinen mukaanmahtuja, mutta ajattelin, että eipä se haittaa, hikoilemaanhan tänne ollaan tultu. Jumppapaikassani tunnen kasvoilta lähes kaikki asiakkaat. Salilla jumppaa vain naisia. Mukaan mahtuu niin nuoria kuin iloisia eläkeläisiäkin. On Virolaista tyttöä ja intialaista naista, on mustaa, valkoista, laihaa ja lihavaa.

Olin viimeinen jumppa-saliin tulija. Sain jumppapaika ihan edestä. Vasemmalla takaviistossa minusta oli nuori muodokas muslimi-tyttö, jolla oli hiukset ja kaulan peittävä huivi päässä. Juuri ennen tunnin alkua hän poisti huivin, ja sanoi vienolla äänellä tunnin ohjaajalle, että voidaanko ovi sulkea. Minua suoraan sanoen pänni oven sulkeminen, sillä sali on pieni, ja arvasin zumba-lauman tuottavan sen verran energiaa, että kohta olisi kuuma. Ovi suljetiin lähes kokonaan.

Pohdin koko tunnin ajan, miksi salin ovi piti sulkea. Uskon sen liittyvän uskonnollisiin syihin. Mutta silti ihmetyttää, että miksi, kun paikalla ei ollut esim. miehiä näkemässä viehkeitä zubattaria...Turkin kuntosaleilla (muslimimaa) suurin osa naisista oli hyvin viehkeästi pukeutuneita ja laitettuja ja he kaikki tuntuivat jo valmiiksi olevan mallinmitoissa. He eivät vältelleet miehiä, päin vastoin, käyttäytyivät ehkä niin, että toivoivat vastakkaisen sukupuolen huomaavan juuri heidät.

Tunnin aikana muslimi-tyttö zumbasi, niin kuin muutkin, mutta Jumppatunnin loppupuolella, kun hiki virtasi päätä pitkin silmiin ja niskaan, ja kun oltiin hytkytetty ja pyöritetty, saatu lantio irti ja liikkumaan, tapahtui käänne. Ovi aukesi ja sisään tuli seuraavan tunnin ohjaaja mukaan kuumiin rytmeihin ja jätti oven auki.. Huomasin heti, että seuraamani tyttö vaivaantui. Hän vilkuili ovea ja hidasti tempoaan. Sitten tunti loppui.

Miksi tyttö käyttäyti noin? Osaako joku sanoa. Minulle tuli tunne, että hän ei halunnut "että Jumala näkee"..  Aika villi arvaus,  mutta muuta en keksi.