Siis ihan pakko kirjoittaa, kun kommenttilootassa lupaa palata asiaan ja antaa jollekin vinkkejä. Sitten motivoi myös ystävien kommentit  ja kysymykset siitä, että aiotko enää kirjoittaa vai lopettaa ja  jopa se, että joku saa tästä blogista voimaa!

Hyppään yli muut addiktisivustoni ja tulin tänne vuodatukseen ja pakotan sanaisen arkkuni pulppuamaan...

 

Olin tosi ihmeissäni, kun Johanna kommentoi muutama kirjoitus sitten, että tunnun niin energiseltä. Oikeasti herään aamulla vasta kun on pakko. Siis vasta kun minun on pakko nousta, niin että ehdin juosta suihkun ja vaatekaapin kautta töihin. Mies hoitaa kolmen lapsen aamupalat ja vie nuorimman tarhaan.

Seuraavilla keinoilla yritän hillitä väsymystäni ja jaksaa läpi syksyn:

  • Olemme hankkineet väsymystäni helpottaakseni herätyslampun, joka rupeaa hiljakseen sarastamaan puolituntia ennen kellon soittoa ja joka sitten vähitellen ääntään nostaen herättää pehmeästi linnunlaulua sirkuttaen. Saraste lamppu ei tee minusta virkeämpää, muttas e saa aivot tajuamaan valoa vähitellen nostamalla että aurinko nousee ja aamu tulee.. Olemme hankkineet myös Eero Aarnion kirkasvalolampun, mutta se on ollut käytössä vasta vain kauniina valaisimena - ei antamassa valohoitoa.

 

  • Aamupalaksi syön työn lomassa hedelmiä (koska en ehdi aamupalaa kotona nauttia). Banaani-mandariini lautanen on ehkä helpoin ja yleisin kombi, mutta päätyy lautaselle kiwi-hedelmää ja päärynääkin. Toinen vaihtoehto aamiaiselle on viili. Juomaksi muutama kupponen kahvia ja iso lasi vettä. Tällä kevyellä aamupalalla jaksan istumatyötä hyvin lounaaseen joka on klo 12 jälkeen. Lounaalla syön "kunnon ruokaa", mutta yritän pitää annoksen kohtuullisena. Kipaisen usein kotiin syömään. Jos käyn ulkona syömässä tulee heti yliannosteltua lounaan kokoa ja se kostautuu iltapäivä-väsymyksenä. Lounaan jälkeen otan pöydälleni firmaamme päätyneen olut-tuopin, josta nautin vihreää teetä. Näin takaan, että saan tarpeeksi nestettä päivän aikana enkä juo liikaa kahvia. Illalla syön tavallista kotiruokaa. Eli syö kevyesti ja juo tarpeeksi nestettä.

 

  • Yritän käydä kuntoilemassa kolme kertaa viikossa, mutta harvoin onnistun. Kuntoiluna olen nyt syksyn tullen suosinut lenkkejä ja sauvakävelyä. yritän mahdollisuuksien mukaan päästä lenkille heti kotiin tultuani, noin klo 17, kun vasta hämärtyy. Tankaan siis itseeni vähäistäkin valoa sekä raitista ilmaa ja liikunnan avulla lisä-energiaa.

 

  • Sitten mielestäni elämässä täytyy olla tietty määrä rutiineja ja tietty määrä extempre mukavia juttuja! Elämästä ei saa tulla päivien, viikkojen eikä kuukausien toistoja. Syksyllä on hyvin aikaa tavata ystäviä, käydä kulttuuririennoissa ja sade-iltana vaikkapa ostoskeskuksessa. Suunnittele viikko ja keksi joka viikolle joku piristävä kohokohta ja kun oikein väsyttää palkitse itsesi vaikka lempi-jugurtilla tai tassuttele koko ilta kotona verkkareissa kynttilän lempeässä valossa. Minulle parhaita palkintoja ovat vaikka rauhallinen sauna, jonkun muun valmistama illallinen, lasi viiniä tai joku ihana rahka-jälkiruoka. Nyt jääkaapissa odottaa rommi-rusina rahka ja viikonloppuna luultavasti musikaali ilta siskon kanssa!! Lokakuun viimeisenä meillä vietettiin Halloweeniä ja Amerikan halloween koristeet pääsivät pois laatikostaan. Oranssi piristi ja hauskat Halloween pukujuhlat