Kävin eilen katsomassa elokuvan Benjamin Buttonin ihmeellinen elämä. Voin suositella. Suosittelen elokuvaa sellaisille ihmisille jotka haluavat tai voivat syvällisesti pohtia suhdettaan ja/tai elämää. tai ihmisille, jotka uskaltavat paneutua teemoihin: syntymä, kuolema, hylkääminen, kohtaaminen, elämä. Ehkä enemmän naisten elokuva naisseurassa, kun kiva leffailta oman siipan kanssa.

Katsoin elokuvan ystävättäreni kanssa. Meillä oli mahat pullollaan pakistanilaista ruokaa ja olimme varautuneet elokuvaan nenäliinojen kanssa. Nessuja ei onneksi tarvittu, vaan leffan jälkeen kävelimme meille ja kävimme elokuvan teemoja parin lasin ääressä läpi. Tälläinen elokuvan pohtiminen ja teemoihin syventyminen on mielestäni ihanaa. Elokuvasta saa enemmän irti, kun kuulee toisten katsojien näkemyksiä, kommentteja ja mielipiteitä filmistä.

Mutta se mikä mättää lauantai-illanvietossa Espoossa on seuraava: Miksi Ison-Omenan lähettyvillä ei ole mitään ruokaravintolaa, joka olisi auki klo 18 jälkeen? Meille tuli aivan shokkina, että kaikki Omenan ravintolat suljetaan klo 18. Sports Academy talon ulkoseinämällä, johon latasimme suuret odotukset nimestä huolimatta, tarjoili pelkkää alkoholia klo 18 eteenpäin... Olarissa olisi ollut chicos ravintola, mutta 2,5 kilometrin kävely korollisissa saappaissa ravintolasta elokuviin on liikaa. Olen suuresti sitä mieltä, että Ompun lähettyville tarvitaan tavallinen ruokaravintola, joka tarjoilee ihan perussettiä: pastaa, pizzaa, pihviä, salaattia viinilasillisen kera vaikka klo 22 asti viikonloppuisin. Uskon, että asiakkaita riittäisi, vaikka ollaan kaupungissa nimeltä Espoo, joka ON  nukkumalähiö.

Tänään on sitten ollut naistenpäivä. En tunne naistepäivän historiaa tai en tiedä miksi sitä vietetään. Olen tainnut olla niin nuori ulkomaille lähtiessäni, että tälläisen päivän huomio on jäänyt täysin pois kalenteristani. Päivä lisää mielestäni epätasa-arvoa sukupuolien välillä. Miksi me muka niin tasa-arvoiset naiset tarvitsemme Suomessa jotain naisten päivää? Mehän kuvittelemme olevamme tasa-arvoisia, vaikka varmasti  kaikki tietävät, ettemme ole tasoissa miesten kanssa koti- tai työelämässa. Esimerkkejä löytyy joka puolelta. Nainen hoitaa kodista ja lapsista jokaisessa tuntemassani perheessä suurimman osan. samaan aikaan, kun nainen häärii keittiössä tai lasten kanssa,  saa mies lukea rauhassa lehteä sohvalla, istua kauan vessassa, tai hänen ei ikinä tarvitse ripustaa pyykkejä narulle. Esimerkit tulevat tavallisisista ystävieni perheistä, joissa nainen osaa vaihtaa itse talvirenkaat, maalaa seiniä ja tehdä ns. miesten töitä. Ja jokaisessa näistä perheistä miesä tienaa enemmän, jopa samasta työstä.

En voi sanoa muuta lohdutusta teille naisille kuin: ne on munat jotka pilaantuu, ei kanat!