Vinstran matkasta opin yhden tärkeän asian, joka on jäänyt pyörimään mieleeni. Ajattelin kertoa siitä teillekin, niin tärkeä se mielestäni on. En aio paljastaa teille yritysstrategioita, koodinpätkiä tai pienissä piireissä kuiskittua, vaan ajattelin kertoa teille kesken konferenssin tärisevästä (eli soivasta) puhelimesta.

Eli siis, 25 keskittynyttä korvaparia kuuntelee luentoa, kun toisaalla käyvän henkilön puhelin alkaa täristä pöydällä. Kaikkien katse herpaantuu. Puhelin matelee suristen pöydänpintaa, ennen kuin kollega sammuttaa sen punaista luuria painaen ja virnistää. Välittömästi puhelin alkaa täristä uudestaan pöydän pinnalla ja kollega joka taas on painamassa punaista nappia ei voi olla sanomatta: Icewife soittaa... Eikö ne juuri menneet naimisiin.. miten tuore vaimo voi olla Icewife..

Huoneeseen palaava nuori mies ihmettelee, miksi 25 silmäparia katsoo häntä niin tarkkaan hänen palatessaan. Mutta luento jatkuu, eikä puhelin enää hälyytä.

illallisella, muutaman oluen jälkeen, puheen kääntyessä päivän luentoon, yksi joukostamme uskaltautuu kysymään: "kuulehan, nyt kerrot meille, kuka on icewife? Miksi kutsut vaimoasi noin?

Tiedättekö te? Tiedättekö kuka on icewife?

Olisi syytä tietää, ja kohta tiedättekin!

Mies katsoo meitä hämmentyneenä. "Ettekö tiedä?" Jokaisellahan pitäisi olla puhelimessaan joku ICE... Me ihmettelemme. Miksi?

Yleisen viranomaiskäytännön mukaan, kun sattuu onnettomuus, tai jos jonkun on sinua koskevasta syystä soitettava jollekin puhelimellasi, niin voit (ja sinun todella kannattaa) määritellä kenelle. Sana ICE on lyhenne sanoista IN CASE OF EMERGENCY. Tällä miehellä se henkilö oli vaimo.

Arvatkaa mitä minä luulin icewifesta? Ajattelin, että se on hellittelynimi. Ajattelin, että ehkä tätä kollegaa kutsutaan vaimon toimesta vaikka Eskimoksi... (saa nauraa, parhaat nauruthan saa aina omista kömmähdyksistä..)

No, ei minun puhelimessani ole vielä ketään ICE-henkilöä, mutta olen kyllä ajatellut nimetä sellaisen. Samoin teen poikani puhelimelle ja toivon, että tekin otatte tästä jutusta opiksenne ja nimätte itsellenne IN CASE OF EMERGENCY - henkilö.