Työ pitää minut kiireisenä arkena, ja olen kuin ohjus, joka aamulla herättyään ei ehdi pysähtyä ennen puoltayötä kun käyn taas unille. Työ saa minut unohtamaan kaiken muun, ja iltapäivällä saatan havahtua siihen, että en edes tarkistanut lähtikö esikoinen ajoissa kouluun ja onko hän jo palannut kotiin ja saanut välipalaa.

Työssäni olen tekemisissä taloushallinnon tietokoneohjelmien kanssa. Aivan uusi ala minullekin, myönnän, mutta mielenkiintoinen, monipuolinen ja vaativa!

Töissä keskityn palvelemaan muita ja ratkomaan heidän ongelmiaan. Tapanani ei ole lorvailla tai maleksia huoneesta toiseen rupattelemaan vaan istun paikallani kuin tatti ja kipitän korot kopisten ja määrätietoisesti toisten juttusille lähinnä vain neuvoa kysymään. Yritän saada kaiken tehdyksi.

Olen kolmen kuukauden työurani aikana huomannut selviä piirteitä eri asiakasryhmien kesken ja ne jakautuvat jännästi. Suunnilleen niin, että jokainen yli 50-vuotias nainen on väsähtänyt, omia kykyjänsä väheksyvä ja tympiintynyt. Ihminen, joka ei osaa omasta mielestään mitään, eikä halua oppiakaan. Heitä kannustan. Kehotan ottamaan uuden asenteen ja sanon heidän pystyvän kaikkeen. Pyydän heitä rentoutumaan ja hallitsemaan ohjelmaa eikä toisin päin. Yleensä he saavatkin juttutuokiosta kanssani selvästi virtaa, ja usein saan heiltä jälkeenpäin kiitokset meilitse kannustavasta ongelmanrataisusta. Toinen näkyvä ryhmä on itsevarmat miehet, jotka hyökkäävät kimppuun eivätkä anna hengähtää. He haukkuvat ohjelman virheelliseksi ja huonoksi. Mutta kun ratkaisen heidän tekemän virheensä, muuttuu äänensävy mahtipontisesta hiirulaiseksi ja he katoavat testosteroneineen tekemään uutta virhettä.

Paras olo tulee kun saan asiakkaan ongelman ratkaistua ja opin samalla itse jotain uutta. Hyvän mielen saan minulle lähetetyistä kiitoksista ja naurua saan pidätellä kun eläkeläisjärjestön mummo kirjoittaa, että: "ohjelma on ihan p*******ä, mutta ansiostasi sain yrityksestä taas hyvän kuvan kun autoit minua niin kohteliaasti.."

Kun illalla tulen lasten kanssa kotiin, pyyhkiytyvät päivän työt mielestä ja keskityn täysin taas kolmeen vaativaan lapseen ja kodin hommiin.

Sellaista se on se minun elämä juuri nyt.