Tuntuu, että itse olen sopeutunut Suomeen tosi hyvin. Elämä tuntuu kotoiselta ystävineen, sukulaisineen, kielineen, koteineen, kulttuureineen kaikkineen. Mutta se osa minusta jo ei ole sopeutunut Suomeen muuttoon on ulkokuoreni. Iho kuoriutuu päästä varpaisiin. Syksyn tullen karisi päänahka ja näytin pahasta hilseongelmasta kärsivältä ihmiseltä. Nyt kun päänahka on jotakuinkin uusiutunut on jalkapohjien ja varpaiden vuoro. Toki rusketus ja kuollut iho on moneen kertaan hierottu saunassa irti, mutta nyt kantapäät ja nahat varpaista kuoriutuvat aika kivuliaastikin pois. Olen yrittänyt avittaa ja parannella kuoriutumisen tuloksia raspilla, mutta varpaani eritoten näyttävät todella hirveiltä kruunattuna lohkeilleella punaisella kynsilakalla..

Rusketustakaan ei tietysti ole. Olen yhtä valkoinen kuin kuka tahansa suomalainen ihminen, joka ei ole käynyt solariumissa tai etelän auringossa. Ennen mitään rannalle menoa tai vähäpukeisen vartalon paljastusta olisi syytä ajaa myös kamalan rehottavat säärikarvat, hoitaa varpaat kuntoon nahkoineen ja lakkoineen ja hoitaa hiuksiin vähän lisävaalennusta. Luonnollisen tummanvaalea pääni koriste on "liian hyväkuntoinen" ja valuu pään muotoja pitkin vaikka pyrin kohentamaan hiusmalliani noin kerran kuussa.

Tiedän, että nämä hius ja iho-ongelmat ovat varmasti suurimmaksi osaksi ilmanalan ja veden laadun aiheuttamia ongelmia, joita kylmä ulkoilma ja lämmin sisäilma vielä korostavat. Eikä helpotusta ole näillä näkymin tiedossa ennen Suomen kevät aurinkoa.. Ensi viikonlopun pieni pyrähdys Lontooseen tuskin auttaa rusketukseen tai iho-ongelmiin, sillä sääksi on luvattu pilvistä, noin 8-11 asteen lämpöä ja tietysti vähän sadetta..

Mutta tästä vaaleasta tukasta tai hiusten väristä yleensä minulle tuli eilen mieleen hassu juttu. Muistui mieleen, miten erikoista ja hienoa edellisessä asuinmaassani Turkissa on olla vaaleahiuksinen ja sinisilmäinen. Näiden sekundääristen ominaisuuksien perusteella sinut nostetaan arvostusasteikolla korkealle, kun toinen ääripää on ruskeasilmäiset ja auringon paahtama tai muuten vähän ruskeampi iho. Siellä, Turkissa, ihon, hiusten ja jopa silmien värillä on suuri merkitys. Eikö ole aika huvittavaa suomalaisesta näkövinkkelistä. Täällä taas vaaleatukkainen sinisilmä on ihan tavallinen pulliainen, ellei tukka ole liian vaalea. Silloin on "blondi". Jos taas on suomessa oikein tummatukkainen ja vaikka kivasti pitkähiuksinen ja jopa ruskea silmäinen niin on varmasti tulinen kaunotar, toisin kuin Turkissa, jossa nämä tumman kuontalon omaavat ovat sitä standardikamaa (vaikka voivat siis olla tulisia, mutta eivät ole "erikoisia").. Suomessa taas se standardi on hiirulaisen harmaa tai maantienvärinen..

Pitää ryhdistäytyä. Jos vaikka menisin nyt ja putsaisin varpaani vanhasta lakasta. Laittaisin uutta tilalle ja olisin valmis Lontoon jälleennäkemiseen edes lakatuilla varpaankynsillä...