Ulkona on mukava keli. Lämpötila nollassa tai juuri sen alapuolella. Lunta on vähintään 30 cm ja maisema on kauniin valkoinen.

Tälläiseen talveen on mukava palata ulkomailta! Oma lapsuus monine talvimuistoineen hiipii mieleen, ja lapsille on kiva esitellä erilaisia juttuja lumen parissa. On tehnty lumitöitä, laskettu pulkalla ja liukurilla ja taitettu tarhamatkaa pulkankyydissä. Olen kertonutkin lapsille omista lapsuuden talvista, käyttäen vanhaa ja kulunutta fraasia: "Kun äiti oli pieni.." Ihan samallatavalla kuin omassa lapsuudessani, olen vetänyt eskarilaista pulkalla tarhaan ja muistellut siskoni kanssa kylän parasta pulkkamäkeä.. Omille lapsilleni tuntuu vielä riittävän ihan mikä vaan lumiauran kasaama lumipenkka tai ojan piennar, mutta tarkoitus olisi ottaa selvää, missä kaikki tämän kaupunginosan lapset käyvät pulkkamäessä.. Pulkkaostoksetkin on muuten hoidettu. Ihan samalla tavalla kuin joulukalentereissa, on pulkkarintamallakin tapahtunut laajentuma. On mäkipulkkaa, city-pulkkaa, vauvapulkkaa jne.. me nyt kuitenkin päädyimme siihen ihan perinteiseen ahkioon vähän uudella muotoilulla, mutta niillä ihan samoilla perusväreillä - yksi punainen ja yksi sininen.. Ja sitten meillä on yksi vauvapulkka, muistaakseni Turkista. (Ulkomaille kannattaisi muuten vielä pulkkia business-mielessä, sillä siellä kauppojen pulkkavalikoima on suppea ja pulkan hinta helposti yli 50€..., ainakin Turkissa)

2095374.jpg

Tarhamatkalla

Kun tämä lumi nyt vaan pysyisi maassa. Marraskuu tuntuu paljon valoisammalta näin. Illallakin, lumi hohkaa valoa, ja ennen ihan sysimusta takapiha näkyykin olohuoneen ikkunoista kauniina lumipeitteinä..

Sinä iltana (sunnuntaina) kun lumi muuten satoi ja itse asiassa myrskysi, otin kuvan lumen ja tuulen muodostamasta vallista pihapolkumme ja kadun väliin. Tuon 20 senttisen lumipeitteen lapioimme keskimmäisen kanssa innoissamme vielä kymmenen aikaan illalla lasten isolla hiekkalapiolla ja luudalla parin pihalaatan levyiseksi käytäväksi, jotta vanhin pääsisi aamulla kouluun kuivin kengin.

2095409.jpg

Tämä kuva otettu siis portaidemme yläpäästä. Vasemmalla portaan kaide ja omenapuu. Musta viiva kuvan yläosassa on lumetonta asfalttia. Kuvan pystysuorassa "kahtiajakava" harmaampi alue, on kolmen pihalaatan levyinen kulku kadulle.

Ennen seuraavaa lumimyräkkää pitäisi päästä ostamaan naisen kouraan sopiva siro lumilapio ja lasten lumikola.