Ystävistä on toinen kirjoitus kesken. Päässä pyörii tuhat ideaa ja tarvetta kirjoittaa eri asioista, ja yksi niistä, jo jonkin aikaa odottanut aihe on kirpputorit ja kierrätyskeskus!

Nyt jotakin lukijaa alkaa ällöttää. Päässä kutiaa ja kirput hyppii olkapäillä! Tiedän, kirpparit ja kierrätyskeskus ei ole kaikkien paikka, mutta minun paikkojani ne ovat molemmat! En ole lokeroitunut ostamaan kaikkea tietyiltä ketjuilta, enkä uutena. Tykkään räplätä alennustankoja ja -nurkkia merkkiliikkeissä ja halpispuodeissa. Nykyään piipahtelen lähes ainoastaan käytetyn tavaran ja -vaatteen paikoissa.

Miksi? En suoraan sanoen tiedä. Tuntuu vain, että ostoskeskusten kaupat eivät juuri nyt tarjoa mitään mielenkiinoista tai hinta on väärä. Sen sijaan asuinalueeni kaksi itsepalvelukirppistä ovat pullollaan makeita, hyviä ja laadukkaita vaatteita ja asusteita ihan pilkkahintaan. Lähiympäristössä asuu paljon ulkomailla asuneita sekä ulkomaalaisia, joten "tuotevalikoima" ei rajoitu Suomessa myytäviin merkkeihin. Olen hankkinut kaunista ja käytännöllistä, merkkejä ja "no namea" itselleni ja lapsille. Löytämisestä tulee suuri tyydytys ja alati vaihtuvassa valikoimassa on  mukava pyöriä. Nämä itsepalvelukirpputorit ovat tavallaan kuin pieniä putiikkeja. Tavarat ovat kauniisti aseteltu ja tangossa roikkuu pieni valikoima vaatteita, yleensä hyviä merkkejä ja hyvin pidettyjä!

Yleisesti olen laittanut merkille, että nyt kannattaa siivota mummolan ja oman kodin kirjahyllyn ylin hylly, ja ottaa sieltä 70-80-luvun säästölippaat esiin. Ne ovat tällähetkellä oikein muodikkaita, ja jos kultapossua tai arkun päällä istuvaa Roopeankkaa ei tahdo pitää itsellään, saa siitä ainakin täällä Espoossa 8 €!

Kierrätyskeskus sitten. Paikka, josta ennen tiesin opiskelijoiden hakevan itselleen keittiönpöydän ja kasan erilaisia tuoleja onkin varsinainen aarreaitta. Keskuksesta löytää Suomalaista ja ulkolaista designea, joka kyllä osataan hinnoitella, sekä hirmuisesti kaikkea muuta käytännöllistä. Romu yritetään siivota heti pois ja rikkinäinen heitetään Kierrätyskeskuksen ulkolavoille. Itse olen paikalta bongannut yhden baarijakkaran sekä arkkupenkin. Brion musta-oranssit ilmapyörärattaat (15€) jäivät kerran kauppaan, kun nuorin sai täysraivarin ja joku toinen teki löydön ennen seuraavan päivän hakureissuani. Kierrätyskeskus pullistelee nyt luistimia, suksia ja lasten villahousuja. Muita hyviä löytövinkkejä on naisten iltapuvut, iltalaukut ja perheen pienimpien kuravaatteet. Ihan totta!

Minä olen kierrätyskeskukesta ostanut esim. käyttämättömät  kurahanskat, reijättömät kurahousut ja neuletta, hametta ja housua lapsille. Nämä kaikki ovat siis olleet siistiä tavaraa, sillä tykkään pukea lapseni kauniisti! Viime kerralla uskaltauduin aikuisten vaateosastolle... Ja uskallatteko kuulla mitä löysin?

Benettonin ja Mexxin neuleet, Jackpotin pitkähihaisen teepparin ja pikkujouluihin ihan sika magean Peter Nygårdin topin. kaikki erittäin hyväkuntoisia, lähinnä käyttämättömän näköisiä vaatekappaleita yhteishintaan 16,50€.  Löytämisestä tulee vaan niin hyvä olo.

2018379.jpg

Ja tiedättekö, että kierrätyskeskukseen voi ansaita kanta-asiakaskortin? Ensin on kerättävä 10 ostosleimaa kanta-asiakkaaksi hakukorttiin, ja sitten on oikeutettu kanta-asiakaskorttiin. Kortilla saa edullisista hinnoista vielä extra 20 % pois.

Uskaltaako kukaan enää meillä kysyä mistä joku on hankittu tai mistä olen vaatteeni ostanut? ruoan sentään haen Prismasta... :)