Perjantaina olisi kiva kirjoittaa jotain hauskaa, kun viikonloppukin on niin lähellä. Tänään ei kuitenkaan voi. Mulla on ollut niiin paska aamu, että pelottaa mitä tänään vielä tuleman pitää..

Heräsin siis intoa täynnä 06.00 seuraamaan Seppälän finaaliuintia toivoen Suomen naisille jo toista kultamitalia Olympialaisista. No Hanna-Maria jäi neljänneksi, ja ui ihan hienosti, mutta toiset olivat vieläkin nopeampia. Sekä Hanna-Maria että minä olimme pettyneitä. En tiedä mitä uimari teki uintinsa jälkeen, mutta minä menin takaisin nukkumaan. Torkutin kelloa muutaman kerran ja laitoin sen lopulta kiinni ja jäin horroksessa makaamaan vielä sänkyyn. Olin tosi väsynyt yön jäljiltä, sillä nuorimmainen oli herännyt yöllä ja ollut kuumeinen ja nuhainen ja nukkui loppuyön kainalossani minun torkkuessa koiranunta.

Havahduin 07.55 ja tajusin, että vanhimman pitäisi olla koulussa jo 15 minuutin päästä. Onneksi hän oli hereillä ja katseli lastenohjelmia lähes äänettömästä tv.stä. Pikavauhtia poika vaihtoi vaatteet, söi kupillisen jugurttia, pesi hampaansa ja juoksi kouluun minuuttia vaille sen alkua. Toivotaan, että tuli uudet enkat ja poika kerkesi ajoissa. Hän nimittäin vihaa myöhästymistä.. Ja vikahan oli minun. Onneksi koulu on ihan kulman takana..

Eskarilainen heräsi tähän rappusten kolinaan ja marssi yläkertaan hapan ilme kasvoillaan. Tukka oli "tuhat erilaista kiharaa" eilisen saunan jäljiltä ja mieliala juuri sellainen kuin keskimmäisellä lapsella on, kun hän saa liian vähän huomiota. Hänen vetkuilunsa jälkeen pääsimme lähtemään eskariin muutamaa minuuttia ennen sen alkua ja juuri kun ulko-ovi paiskautui kiinni, tajusin, että kotiavain jäi sisälle..

Vara-avaimen haltijasiskoni vastasi toiseen puheluyritykseeni onnellisena Tampereen kylpylästä ja minä aloin nähdä eurojen juoksua pois lompakostani ja tuskan hikeä pukkasi otsalta samaan tahtiin kun nuorimmainen aivasteli ja räki takapenkillä.

Huollossa oli ruuhkaa, mutta onneksi puhelun läpipääsyn jälkeen toiminta oli ripeää. Pääsimme omaan kotiimme juuri ennen klo kymmentä mutta tyhmyydestä sakotettiin 16 euroa.

Sillä 16 € olisin voinut:

- ostaa yhden kunnon laatupunkun tai pari "vähän parempaa".

- viedä koko pesueen mäkkäriin.

- Ostaa itselleni jotain kivaa.

- käydä ulkona lounaalla.

- tai ihan mitä vaan.

Nyt kuitenkin oman unen tarve, kiire ja typeryys inhottaa niin, että kaikki em jää tekemättä ja rankaisen itseäni.

Mitähän muuta saan vielä tänään aikaiseksi ennen Tyttöjen saunailtaa?